Україна наполягає на притягненні Путіна до кримінальної відповідальності

Читати цю новину російською мовою
Україна наполягає на притягненні Путіна до кримінальної відповідальності

Україна сподівається на міжнародний трибунал над Путіним і його підлеглими

Україна готується до міжнародного трибуналу задля притягнення до кримінальної відповідальності президента Росії Володимира Путіна та його вищого військового командування за розв'язання війни.

Про це повідомило France24.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

План створення трибуналу для розслідування злочинів Росії очолює Андрій Смирнов, заступник голови Адміністрації Президента України.

Визначення злочину агресії було ухвалено у Римському статуті 2010 року, а аналогічне поняття «злочин проти миру» використовувалося на судових процесах у Нюрнберзі та Токіо після Другої світової війни.

Міжнародний кримінальний суд, який займається найтяжчими злочинами протягом останніх 20 років, вже розслідує військові злочини, злочини проти людяності та геноцид в Україні.

“Цей суд є єдиним способом переконатися, що злочинців, які розпочали війну в Україні, буде швидко притягнуто до відповідальності. Світ має коротку пам’ять. Ось чому я хотів би, щоб цей трибунал почав працювати наступного року», – сказав Смирнов.

За його словами, Україна розуміє, що обвинувачених не буде на процесі, але цей трибунал «служитиме для того, щоб ці люди були затавровані як злочинці, і щоб вони не могли подорожувати цивілізованим світом».

Наразі українські прокурори виявили близько 600 підозрюваних в агресії, включаючи високопосадовців, політиків та пропагандистів.

  • 198
  • 25.08.2022 16:05

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода