Підготовка РФ до “референдумів” на окупованих територіях майже завершена

Читати цю новину російською мовою
Підготовка РФ до “референдумів” на окупованих територіях майже завершена
Проведення заходів так званого “волевиявлення” буде залежати від ситуації на фронті та того, чи зможе ворог зламати спротив українців.

Про це представник ГУР МО України Вадим Скібіцький заявив під час інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Якщо говорити про “референдуми”, вони можуть відбутися на різних територіях. По-перше, це так звані “ЛНР” та “ДНР”. Там Росія вже дещо визначила їхній статус, визнавши ці незаконні утворення. Зараз мова насамперед про тимчасово окуповані території Запорізької та Херсонської областей”, – зазначив Скібіцький.

За його словами, дати проведення псевдореферендумів можуть бути різними.

“Наприклад, 11 вересня, коли в них єдиний день голосування в Російській федерації. Це можуть бути й інші варіанти. Але воєнна розвідка України зараз чітко відслідковує всі процеси, які там відбуваються”, – розповів представник воєнної розвідки України.

Він також додав, що за даними розвідки, створені відповідні виборчі штаби, оперативні штаби, складені списки виборців, створені виборчі комісії. Тобто всі процеси, які стосуються підготовки до “референдуму”, майже завершені.

Скібіцький також зазначив, що на тимчасово окуповані території постійно приїжджають російські політики, урядовці, так звані волонтери, які відповідають саме за підготовку процесу голосування.

  • 76
  • 26.08.2022 16:03

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода