Транспортна підготовка вантажу

Читати цю новину російською мовою
Транспортна підготовка вантажу
Відправник вантажу зобов'язаний надати вантаж для транспортування у повній відповідності до вимог до підготовки вантажів.

До вимог входять стандарти, що стосуються типів вантажів, їх розмірів, видів упаковки. У процес підготовки входить кілька важливих етапів: затарювання, забезпечення захисту від пошкоджень, втрати, псування, а також забруднень у процесі транспортування самого вантажу і транспортного засобу або дорожнього полотна. Перед початком підготовки вантажу потрібно вибрати вид транспорту та транспортний засіб, який проводить перевезення. Умови транспортування загального користування доступно перераховані в компанії Караван, а умови транспортування залізничними лініями відрізняються, відмінними будуть і вимоги до габаритів та кріплення вантажних відправлень.

Порядок підготовки вантажу

Підготовка включає упаковку, зважування, маркування, навантаження, закріплення, фінальний огляд. Упаковка має відповідати характеристикам та габаритам вантажу. З цієї причини вантаж перераховується, обмірюється та зважується. Зважування може проводитися стандартним способом – з використанням вагового обладнання, розрахунковим способом – під час підготовки сипких вантажів, або за встановленими нормами – без фізичного зважування. Такий варіант використовують під час перевезення лісу чи тварин. Зважування впливає на вартість вантажоперевезень. Допускаються можливі відхилення у роботі вагового обладнання: 0,5 % для овочів, 0,1 % для зерна. Вагове обладнання має проходити регулярний метрологічний контроль. Перевірка проводиться 1 раз на півроку з наступним тавруванням обладнання. При розміщенні та кріпленні вантажу враховуються його габарити, а також габарити транспортного засобу: виступи за межі бортів, усунення всередині кузова тощо. На сайті https://karavancarco.ru/ знаходятся контакти транспортної компанії «КАРАВАНКАРГО»

Вимоги до маркування

Дотримання правил маркування – одне з основних умов правильної підготовки вантажу. Під правила маркування потрапляють і вантажі, що перевозяться в тарі, та штучні вантажі. Маркування здійснюється шляхом нанесення основних, додаткових, інформаційних та маніпуляційних знаків.

Основні знаки. Містять скорочене найменування вантажоодержувача, найменування пункту призначення, кількість місць у відправленні та розташування вантажу.

Додаткові знаки. Включають найменування пункту відправлення, вказівку даних про відправника, маркування, яке наноситься на кожне вантажне місце.

Інформаційні знаки. Містять технічну інформацію про вантаж – маса брутто і нетто вантажного місця в кілограмах, габарити вантажу, що перевозиться, в сантиметрах.

Маніпуляційні знаки. Включають зображення, що вказують на правила поводження з вантажем. Їх нанесення визначається технічними умовами та стандартами. Якщо нанесення маніпуляційних знаків неможливе, користуються застережливими написами.

  • 77
  • 28.03.2022 18:56

Останні новини

Головне

Погода