США нададуть Україні обладнання для перетворення звичайних бомб на “розумні”

Читати цю новину російською мовою
США нададуть Україні обладнання для перетворення звичайних бомб на “розумні”
Адміністрація Байдена планує надіслати в Україну сучасне електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на «розумні бомби», здатні з високою точністю вражати позиції російських військ.

Про це повідомило The Washington Post з посиланням на свої джерела.

В матеріалі зазначено, що українські ВПС покладаються в основному на застарілі реактивні літаки радянської епохи МіГ, і Пентагон шукає способи їх модернізувати, а не надавати нові західні літаки, які вимагатимуть від пілотів і підрозділів технічного обслуговування проходити нове складне навчання.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Адміністрація Байдена раніше оснастила Україну іншою передовою зброєю, включаючи високошвидкісні протирадіаційні ракети повітряного базування або HARM, щоб посилити здатність України наносити авіаудари.

Зараз йдеться про Joint Direct Attack Munition (JDAM) – комплект обладнання на основі технології GPS, що перетворює прості вільнопадаючі бомби на всепогодні коректовані («розумні») боєприпаси.

Постачання JDAM ознаменувало б ще один важливий крок Вашингтона, щоб допомогти Україні відбити вторгнення російських військ, забезпечивши новий спосіб націлювання на російські підрозділи та штаби.

Починаючи з червня, Україна значною мірою покладалася на американську високомобільну артилерійську ракетну систему, або HIMARS, ще одну високоточну систему, для значних втрат серед російських військ і зриву ліній постачання.

  • 190
  • 15.12.2022 10:43

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода