Розкритикованого Кадировим генерала Лапіна відправили керувати штабом

Читати цю новину російською мовою
Розкритикованого Кадировим генерала Лапіна відправили керувати штабом

Лапіна призначили начальником штабу Сухопутних військ РФ

Генерала Олександра Лапіна, який командував окупаційним військовим угрупуванням "Центр" і якого активно критикував голова Чечні Рамзан Кадиров, призначили начальником штабу Сухопутних військ ЗС РФ.

Про це повідомили російські ЗМІ.

У 2022 році під час проведення “спецоперації” в Україні Лапін командував угрупуванням російських військ «Центр». У липні 2022 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про надання йому звання Героя Росії.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

У жовтні 2022 року Лапін зіштовхнувся з активною критикою, особливо з боку глави Чечні Рамзана Кадирова. Той звинуватив генерала, що його неправильні дії призвели до вимушеного відведення “союзних сил” з Лимана. За словами Кадирова, Лапін виставив на рубежах мобілізованих з “ЛНР”, не забезпечив військових необхідним зв’язком і боєприпасами

29 жовтня у ЗМІ з’явилася інформація, що генерала Лапіна усунули від командування угрупуванням «Центр» у “СВО”. Про це першим повідомив телеканал ЧДТРК «Грозний».

Пізніше агентство URA.RU з посиланням на джерело в Міноборони спростувало цю інформацію. За даними джерела, Лапін лише взяв тритижневу відпустку.

  • 244
  • 10.01.2023 09:08

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода