Путін готує новий наступ в Україні: названо найнебезпечніші напрямки

Читати цю новину російською мовою
Путін готує новий наступ в Україні: названо найнебезпечніші напрямки

Новий наступ Росії може розпочатися в лютому або березні

Президент Росії Володимир Путін готує новий наступ в Україні, аби повернути ініціативу у війні.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

За інформацією агентства Bloomberg, яке посилається на кремлівських інсайдерів, Путін готує новий наступ, який може розпочатися вже у лютому чи березні 2023 року.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Російські офіційні особи, кремлівські радники та інші невказані поінформовані особи, які говорили на умовах анонімності, сказали Bloomberg, що Путін прагне провести новий великий наступ, який дозволить Росії виграти війну у довгостроковій перспективі, незважаючи на невдачі досі.

За прогнозом ISW, Кремль, ймовірно, готується до проведення рішучих стратегічних дій — швидше за все, на Луганщині — у найближчі шість місяців, спрямованих на відновлення ініціативи та припинення нинішньої низки оперативних успіхів України.

Аналітики вважають, що нещодавні обмежені російські наземні атаки у Запорізькій області можуть бути спрямовані на розосередження українських сил та створення умов для наступу у Луганську.

В ISW зазначили, що Росія передислокує частини 2-ї мотострілецької дивізії з Білорусі до Луганської області. Це говорить про те, що запланований російський наступ, згаданий у доповіді Bloomberg, швидше за все, спрямований на Луганську область, хоча він також може статися в районі Вугледару на заході Донеччини.

Вкрай малоймовірно, що новий російський наступ буде націлений на північну Україну з боку Білорусі. Як і раніше, немає жодних ознак того, що російські війська формують ударні групи в Білорусі.

Російські мілблогери також дедалі частіше списують можливість другого нападу на Київ на інформаційну операцію та припускають, що найбільш вірогідною метою російського наступу буде східна Україна чи сусідня Харківська область.

  • 351
  • 28.01.2023 08:38

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода