Столтенберг закликав Південну Корею розпочати постачання зброї Україні

Читати цю новину російською мовою
Столтенберг закликав Південну Корею розпочати постачання зброї Україні

Столтенберг просить Південну Корею допомогти Україні зброєю

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Південну Корею переглянути політику відмови від військової підтримки воюючих країн і розпочати постачання озброєння та боєприпасів Україні.

Про це повідомило Reuters.

Виступаючи в Інституті перспективних досліджень Чея у Сеулі, Столтенберг подякував Південній Кореї за нелетальну допомогу Україні, але закликав її зробити більше, додавши, що існує «термінова потреба» у боєприпасах.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Зрештою, це рішення повинні ухвалювати ви, але я скажу, що кілька союзників по НАТО, які дотримувалися політики ніколи не експортувати зброю до країн, які перебувають у стані конфлікту, змінили цю політику”, – сказав генсек НАТО.

Південна Корея підписала великі угоди про постачання сотень танків, літаків та іншої зброї члену НАТО Польщі з початку війни, але президент країни Юн Сук Йоль заявив, що заборона постачання зброї країнам, які перебувають у конфлікті, робить підтримку України складною.

Столтенберг зазначив, що такі країни, як Німеччина, Швеція та Норвегія, проводили аналогічну політику, але змінили її.

“Якщо ми не хочемо, щоб перемогли самодержавство та тиранія, то їм потрібна зброя, це реальність”, — сказав він, маючи на увазі Україну.

Слідом за генсеком альянсу Сеул відвідає міністр оборони США Ллойд Остін, який має провести переговори зі своїм південнокорейським колегою Лі Чон Супом.

  • 150
  • 30.01.2023 11:04

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода