Гучні кадрові відставки у керівництві України не закінчилися: хто ще може піти

Читати цю новину російською мовою
Гучні кадрові відставки у керівництві України не закінчилися: хто ще може піти

У Кабміні крісла хитаються під вісьмома міністрами

Кріслопад, який почався з відставок у Офісі президента, Міноборони і керівництві регіонами продовжиться - зокрема у Кабміні говорять про ризики для восьми міністрів.

За інформацією РБК-Україна, у групі ризику перебувають міністр енергетики Герман Галущенко, міністр стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, міністр ветеранів Юлія Лапутіна, міністр освіти Сергій Шкарлет, віце-прем’єр та міністр реінтеграції Ірина Верещук, міністр екології Руслан Стрілець, міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Втім журналісти зазначають, що це зовсім не означає стовідсоткові відставки. Деякі прізвища перебувають у списку “на виліт” уже багато місяців, навіть з «долютневих часів».

Частково ці перестановки пов’язані із загальним скороченням Кабміну та злиттям міністерств.

Високу ймовірність відставки міністра молоді та спорту Гутцайта підтверджують і джерела Української правди. Вона пов’язана з обранням міністра головою Національного олімпійського комітету.

На його місце в Офісі президента розглядають кандидатуру призерки Сіднейської Олімпіади у потрійному стрибку, депутатки Київради й одночасно радниці очільника ОП Олени Говорової.

Однак не виключено, що Мінмолодьспорт взагалі можуть ліквідувати, об’єднавши з міністерством культури та інформаційної політики.

Також джерела видання кажуть про можливу відставку міністра мертвонародженого Міністерства стратегічних галузей промисловості Рябікіна. Його нібито відправлять послом у Китай.

Також очолити посольство – але вже в Казахстані – може нинішній глава Луганської ОВА Сергій Гайдай, відставка якого теж дуже ймовірна.

Крім того, міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, а також міністерство аграрної політики та продовольства можуть об’єднати з Мінекономіки.

Водночас, за даними УП, міністру енергетики Герману Галущенку наразі відставка не загрожує. Це пов’язано, стверджують джерела, з «протекцію» міністра з боку заступника керівника ОП Ростислава Шурми.

  • 167
  • 30.01.2023 12:36

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода