Виявився нікому не потрібним: Бразилія затопила свій єдиний авіаносець

Читати цю новину російською мовою
Виявився нікому не потрібним: Бразилія затопила свій єдиний авіаносець

Всі відмовилися від списаного авіаносця через токсичні речовини на його борту

У п'ятницю ввечері ВМС Бразилії заявили, що розпочали операцію із затоплення свого єдиного списаного авіаносця «Сан-Паулу», начиненого невстановленою кількістю азбесту та інших токсичних матеріалів.

Про це повідомило The New York Times.

Авіаносець провів кілька місяців у морі після невдачі плану утилізації в Туреччині та подальшу відмову у дозволі повернутися до Бразилії.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Екологічні групи звинуватили бразильських чиновників та компанію, якій належало судно, у заниженні кількості небезпечних матеріалів на борту. Під тиском екологічних груп Туреччина скасувала дозвіл на швартування «Сан-Паулу», коли він уже досяг Гібралтару.

Судно, яке на той час потребувало технічного обслуговування, було змушене повернутися до Бразилії, де влада також відмовила йому у дозволі на швартування. Військово-морський флот із незрозумілих причин також відмовився надати свої бази. Таким чином, корабель місяцями буксирували по колу, а стан його погіршився.

Офіційні особи раніше заявляли, що авіаносець буде затоплено біля берегів штату Пернамбуку на глибині близько трьох миль, за межами будь-яких екологічно захищених зон або зон із підводними кабелями.

  • 1101
  • 04.02.2023 10:29

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода