Росіяни намагаються перерізати дві дороги на Бахмут: яка там ситуація

Читати цю новину російською мовою
Росіяни намагаються перерізати дві дороги на Бахмут: яка там ситуація

Українські захисники тримають оборону Бахмуту

Російські війська під Бахмутом зосереджуються на перерізанні двох доріг поблизу міста вони вже обстрілюють їх з артилерії, але Бахмут тримається.

Про це повідомило Суспільне з посиланням на військовослужбовця ЗСУ, бійця тактичної групи «Адам» Євгена Кожирнова.

За його словами, зараз росіяни зосереджуються на перерізанні двох доріг до Бахмута: з заходу від Костянтинівки і з півночі від Слов’янська.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«Противник впритул підійшов до цих доріг і обстрілює їх засобами артилерії. Але Бахмут тримається, наша піхота тримається. І ми продовжуємо стримувати противника наскільки ми це можемо робити. Основне завдання зрозуміле — перерізати постачання Бахмута, перерізати артерії, за якими можуть доставлятися особовий склад, боєприпаси до міста, і тим самим змусити ЗСУ вийти з міста, щоб не атакувати його в лоб», — сказав він.

Військовий нагадав, що таку ж тактику росіяни застосовували в Сєвєродонецьку і в Лисичанську.

Кожирнов пояснив, що на сьогодні Бахмут не можна вважати абсолютно оточеним — постачання боєприпасів та особового складу відбувається нормально.

“До оточення міста ще дуже далеко. З тими темпами, з якими ворог просувається, за 4 місяці, що ми спостерігаємо, вони просунулися вперед на 4-8 км. При цьому противник зазнає величезних втрат», — сказав він.

Також військовий зауважив, що для цивільних Бахмут став дуже небезпечним місцем, хоча тут і залишились місцеві мешканці. Їх кілька тисяч — здебільшого літні люди, соціально незахищені, але серед них є родини з дітьми. Люди переважно живуть у підвалах, бо росіяни сильно обстрілюють місто з РСЗВ та артилерії.

  • 351
  • 05.02.2023 17:01

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода