Литва, Латвія, Естонія та Фінляндія заборонили ввезення із РФ навіть бензину в каністрах

Читати цю новину російською мовою
Литва, Латвія, Естонія та Фінляндія заборонили ввезення із РФ навіть бензину в каністрах

Країни Балтії та Фінляндія заборонили ввезення каністр з російським бензином

Литва, Латвія, Естонія та Фінляндія з 6 лютого запроваджують заборону на ввезення російських нафтопродуктів, у тому числі бензину в каністрах.

Про це повідомляється на сайті естонського Податково-митного департаменту.

Як пояснила представниця департаменту Пірет Тінкус, з 6 лютого заборонено закупівлю, ввезення та перевезення нафтопродуктів з Росії на територію Євросоюзу. У повідомленні пояснюється, що 5 лютого завершився перехідний період санкцій ЄС щодо цієї сировини.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Паливо, яке використовується для механічних транспортних засобів, також входить до списку заборонених товарів. На сьогоднішній день приблизно у 80% легкових автомобілів при першому перетині кордону з Естонією є 10-літрова каністра з паливом, крім стандартного заправленого паливного бака в машині”, – зазначила Тінкус.

Представник Податково-митного департаменту Естонії пояснила, що мешканець Євросоюзу, який в’їхав до Росії, може купити в цій країні паливо, необхідне для завершення поїздки та повернення на територію ЄС. Таким чином, на територію Євросоюзу можна буде завезти лише бензин, який знаходиться у паливному баку машини.

Заборона на ввезення палива в каністрах з Росії діє однаково в усіх країнах Балтії та Фінляндії. У разі порушення цього припису бензин із каністри можуть попросити “відвезти назад або відмовитись від нього на користь держави”.

  • 124
  • 06.02.2023 11:40

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода