Німеччина схвалила постачання 178 танків Leopard 1: коли вони з’являться в Україні

Читати цю новину російською мовою
Німеччина схвалила постачання 178 танків Leopard 1: коли вони з’являться в Україні

У кращому разі Україна отримає перші танки влітку

Федеральна рада безпеки ФРН схвалила експорт до України загалом 178 бойових танків Leopard 1.

Про це повідомило Der Spiegel.

Техніка надійде із промислових запасів і має бути відремонтована перед відправкою. У найкращому разі перший транш танків Leopard 1 надійде в Україну влітку цього року.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

В останні місяці канцелярія обережно веде переговори з військовою промисловістю, щоб зробити угоду ідеальною, зазначило видання. З одного боку, компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft має підготувати близько 90 моделей Leopard1, які там зберігалися роками.

Другий пакет Leopard 1 буде поставлено з Італії. Там виробник озброєнь Rheinmetall вже отримав опціон на 88 танків, що зберігаються там. Тепер, коли експортна ліцензія для України стала очевидною, Rheinmetall ініціював купівлю танків і модернізуватиме їх.

У галузевих колах кажуть, що до літа чи осені зможуть відновити кілька десятків танків Leopard 1, щоб їх можна було поставити до України. Проте більшість, ймовірно, не буде готова до 2024 року. Також не виключено, що в результаті танків буде трохи менше, тому що частину з них доведеться канібалізувати заради запчастин під час ремонту.

Бундесвер остаточно вивів з експлуатації танк Leopard 1 у 2003 році і замінив його на Leopard 2. Нова модель, Leopard 2, важче озброєна, швидша та краще броньована порівняно зі своїм попередником.

  • 172
  • 07.02.2023 18:29

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода