Роспропаганда розкручує версію про причетність США до підриву “Північного потоку”: що в ній не так

Читати цю новину російською мовою
Роспропаганда розкручує версію про причетність США до підриву “Північного потоку”: що в ній не так
Російська пропаганда розкручує версію про причетність США до вибуху на «Північному потоці» з посиланням на аккаунт американського 85-річного журналіста, створений годину тому.

Про це пише The Moscow Times.

На сайтах російських пропагандистів з’явилися численні повідомлення про нібито сенсаційне розслідування американського журналіста Сеймура Хірша.

У створеному близько двох годин тому від його імені акаунті написано, що президент США Джо Байден і представники Норвегії під прикриттям навчань НАТО влітку підклали міну під газопроводом «Північний потік», а Байден зважився на диверсію на «Північних потоках» після дев’яти місяців секретних обговорень із експертами з національної безпеки.

Новина не стала популярною в іноземних виданнях, але майже відразу після виходу її підхопили пропагандистські ЗМІ: РІА ФАН Євгенія Пригожина, «Вєсті», «Известия», «Царьград», депутат Держдуми Євген Попов та десятки інших.

Хіршу зараз 85 років, він лауреат численних премій у галузі журналістики.

Однак, як пише The Bell, у другій половині 2000-х Херш повернувся у бік конспірології.

Серед іншого він звинуватив США у підготовці ядерного удару по заводах збагачення урану в Ірані та створенні адміністрацією Барака Обами «повністю помилкової» картини знищення Осами бін Ладена у 2011 році.

Останні його статті – про те, що хімічні атаки в Сирії могли бути справою рук противників Башара Асада – відмовилися приймати ЗМІ першого ряду.

Журналістська спільнота на той час давно звинувачувала Херша у порушенні професійних стандартів, особливо зловживанні анонімними джерелами.

У 2015 році редактор Vox Макс Фішер писав, що «Херш все більше злітає з котушок. Його розслідування, що часто мають на увазі потужні таємні сили, сповнені сенсаційних, і до того ж внутрішньо суперечливих, звинувачень, будучи заснованими на недостатніх або відсутніх доказах – якщо не вважати таким чиновників».

  • 295
  • 08.02.2023 17:23

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода