З’явилося відео ще однієї страти кувалдою вагнерівця, що здався в полон

Читати цю новину російською мовою
З’явилося відео ще однієї страти кувалдою вагнерівця, що здався в полон

Імовірно, вагнерівці викрали Якущенка в Дніпрі

У мережі з'явилося відео ще однієї "страти" російського в'язня, який був завербований на війну з Україною ПВК "Вагнер", але потім добровільно здався в полон.

Ролик виклав близький до ПВК Telegram-канал Grey Zone.

На кадрах жертва страти представляється Дмитром Якущенком, уродженцем Криму.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За його словами, він вирушив на війну з в’язниці у складі ПВК “Вагнер”, але на передовій зрозумів «що це не його війна». Далі він стверджує, що перебуваючи в українському місті Дніпро отримав удар по голові і знепритомнів, а отямився вже в підвальному приміщенні, де йому сказали, що «судитимуть».

Весь цей час за спиною Якущенка стоїть людина з кувалдою в руках, обличчя його приховано. Наприкінці відео він б’є ув’язненого кувалдою кілька разів по голові.

У повідомленні до відео на Telegram-каналі сказано, що чоловік «захворів на одну і ту ж хворобу, від якої втрачаєш свідомість у містах України, то в Києві, тепер у Дніпрі, а потім прокидаєшся у підвалі на своєму останньому судовому засіданні».

У тому ж ролику опубліковано фрагменти розповіді Якущенка, очевидно, одразу після того, як він здався в полон. Ці кадри ще у листопаді минулого року розмістили деякі українські ЗМІ.

Якущенко розповідає, що він був засуджений до 19 років і відбував покарання в Саратовській області, в місті Енгельс. За його словами, він потрапив до в’язниці в Криму, коли острів перебував під контролем України, а після російської окупації був переведений на територію Росії.

Ще йдучи на фронт, Якущенко нібито планував «знайти якусь лазівку, просто, як кажуть, втекти». Далі він розповідає, як здався в полон українським військовослужбовцям біля Бахмута.

Відео з Якущенка змонтовано так само, як ролик із ще одним «вагнерівцем» Євгеном Нужіним, який з’явився в соцмережах у ніч на 13 листопада.

  • 516
  • 13.02.2023 08:23

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода