Санду розповіла про план Кремля щодо державного перевороту в Молдові: його розкрила Україна

Читати цю новину російською мовою
Санду розповіла про план Кремля щодо державного перевороту в Молдові: його розкрила Україна

Президент Молдови Майя Санду розповіла про план росії, який розкрила Україна

Росія підготувала план держперевороту в Молдові, який розкрила Україна і передала Кишиневу.

Як повідомило NewsMaker.md, подробиці плану розкрила президентка країни Майя Санду на прес-брифінгу 13 лютого.

За її словами, РФ планує за допомогою протестів опозиції та із залученням людей з військовою підготовкою, а також громадян РФ, Білорусі, Сербії та Чорногорії, напасти на урядові будівлі та змінити владу в республіці.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Документи, отримані від наших українських партнерів, вказують на місця та логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в’їзду до Молдови для громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії”, – сказала Санду.

Вона запевнила, що державні органи безпеки працюють над запобіганням цим провокаціям і тримають ситуацію під контролем.

Санду зазначила, що «при здійсненні плану злочинці розраховують на деякі внутрішні сили, зокрема на злочинні угруповання, такі як партія Шор», деяких ветеранів, колишніх співробітників правоохоронних органів та людей, відомих своїми зв’язками з молдавським олігархом Плахотнюком.

За словами Санду, ціль цих дій — «повалення конституційної та легітимної влади в Кишиневі на нелегітимну», проросійську, «щоб Росія змогла зупинити процес європейської інтеграції республіки та використати Молдову у війні проти України».

Як повідомляли Vlasti, українська розвідка перехопила плани Кремля щодо зміни політичного порядку у Молдові на свою користь.

  • 208
  • 13.02.2023 12:35

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода