Снаряди важливіші за літаки: яку зброю для України обговорюватимуть на “Рамштайні”

Читати цю новину російською мовою
Снаряди важливіші за літаки: яку зброю для України обговорюватимуть на “Рамштайні”

На зустрічі в форматі "Рамштайн" будуть обговорювати літаки для України

Офіційні особи Вашингтона визнали, що США, ймовірно, нададуть Україні сучасні бойові літаки в міру затягування війни або принаймні дадуть зелене світло передачі F-16 від інших держав.

Про це повідомило Financial Times.

За інформацією видання з посиланням на інформовані джерела, питання про постачання винищувачів обговорюватиметься у вівторок на зустрічі у форматі «Рамштайн».

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Вони також додали, що постачання літаків є довгостроковою метою для Києва і набагато менш важливою, ніж нагальні потреби, такі як боєприпаси.

Київ та НАТО попереджають про нестачу боєприпасів, з якою стикаються українські військові.

За словами чиновників, ці потреби перевершили довгострокові запити на матеріальні засоби, такі як винищувачі чи швидші постачання західних бойових танків.

«Україна каже нам, що їм справді потрібні боєприпаси та додаткові можливості протиповітряної оборони», – сказав західний чиновник.

За його словами, винищувачі менш важливі у найближчій перспективі.

“Те, на чому ми справді маємо зосередитись зараз, це здатність України захищати повітря, і вони робитимуть це за допомогою зенітної артилерії, оснащеної належними боєприпасами. Винищувачі не є і не будуть настільки здатні протистояти російським ВПС, як інтегрована система протиповітряної оборони”, — пояснив американський чиновник.

Він додав, що війна в Україні виявилася артилерійською дуеллю із використанням величезної кількості боєприпасів з обох боків.

  • 182
  • 14.02.2023 08:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода