Які банки РФ потраплять під нові обмеження ЄС: з’явилися подробиці 10-го пакету санкцій

Читати цю новину російською мовою
Які банки РФ потраплять під нові обмеження ЄС: з’явилися подробиці 10-го пакету санкцій

ЄС запровадить 10 пакет санкцій до річниці початку війни в Україні

Євросоюз у рамках десятого пакету санкцій до річниці війни в Україні може запровадити обмеження проти Альфа-Банку, Тінькофф-Банку, Росбанку, а також Фонду національного добробуту (ФНБ).

Про це повідомило Bloomberg.

Крім того, передбачається запровадити торговельні обмеження на товари, що використовуються російськими військовими, включаючи технології, компоненти, важкі транспортні засоби, електроніку та рідкісноземельні елементи.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

ЄС також пропонує заборонити транзит товарів через Росію, щоб знизити ризик порушення санкцій та запровадити обмеження на імпорт до ЄС російського каучуку та асфальту.

Інші пропозиції включають продовження призупинення ліцензій на мовлення ЗМІ, контрольованих російською державою та обвинувачених у поширенні пропаганди, а також маніпулюванні та спотворенні фактів, націлених на ЄС та його сусідів.

Згідно з документами, ЄС також хоче обмежити можливість для російських громадян обіймати посади у керівних органах операторів критично важливих європейських інфраструктур та організацій.

Також пакет санкцій, якщо його схвалить, заборонить надання потужностей для зберігання газу російським громадянам і резидентам, а також організаціям, створеним у Росії.

  • 320
  • 15.02.2023 07:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода