Готові працювати заради миру: Китай висловився проти затягування війни в Україні

Читати цю новину російською мовою
Готові працювати заради миру: Китай висловився проти затягування війни в Україні

Ван І та Кулеба поспілкувалися у Мюнхені

Китай не хоче затягування та розширення кризи в Україні і прагне миру.

Про це заявив голова канцелярії комісії із закордонних справ ЦК Компартії Китаю Ван І під час зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Ван І підкреслив, що Китай завжди стояв на стороні миру та діалогу і завжди закликав до миру та виступав за сприяння переговорам.

“Ми не хочемо, щоб криза в Україні затягувалася та розширювалася, і готові працювати з міжнародною спільнотою, щоб уникнути подальшого погіршення ситуації та наполегливо прагнути миру”, – зазначив Ван І.

Він також підкреслив, що Китай та Україна є стратегічними партнерами, а два народи пов’язують давні дружні стосунки. При цьому Китай цінує, що українська сторона завжди дотримувалася принципу «одного Китаю».

Кулеба у свою чергу зазначив, що жодна країна не хоче миру якнайшвидше, ніж Україна. За його словами, українська сторона цінує міжнародний статус і важливий вплив Китаю, його позицію щодо політичного вирішення кризи і очікує, що Пекін продовжить відігравати у цьому конструктивну роль.

  • 235
  • 19.02.2023 15:53

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода