Росія не має достатніх резервів для активізації наступу на Луганщині, – ISW

Читати цю новину російською мовою
Росія не має достатніх резервів для активізації наступу на Луганщині, – ISW

Російський наступ може видихнутись, не набравши достатніх обертів

Росія не має достатніх вільних резервів, щоб кинути їх у наступ у Луганській області і досягти відчутних успіхів.

Таку думку висловили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Аналізуючи склад угруповання Західного військового округу, що намагається наступати від лінії Сватово-Кремінна, ISW зазначає відсутність у ній деяких танкових частин, які номінально повинні там бути, і на цій основі робить припущення, що росіяни зазнають труднощів із поповненням втрат у бронетехніці.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«Російські сили майже напевно мають у резерві деяку кількість відновлених механізованих частин, але відправлення цих обмежених резервів на фронт у Луганській області навряд чи серйозно змінить перебіг наступу», – вважають аналітики ISW.

На їхню думку, із введенням останніх резервів – якщо це станеться – наступ може набрати якийсь хід, але видихнеться задовго до того, як росіянам вдасться досягти не те що намічених стратегічних цілей, а й просто помітних результатів.

Щодо нестачі бронетехніки ISW нагадує, що росіяни втратили приблизно до 16 танкових полків – і тепер не встигають ремонтувати і будувати нові танки в потрібному темпі.

«Відсутність відновлених танкових полків і бригад, однак, позбавляє сухопутні сили Росії ударної потужності, яка б дозволила здійснювати прориви і користуватися їх плодами – ймовірно, тому Західний військовий округ досі ніяких проривів не зробив», – сказано в аналізі ISW.

  • 131
  • 20.02.2023 06:58

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода