Кулеба раптом скасував заплановану зустріч з главами МЗС у Брюсселі: що сталося

Читати цю новину російською мовою
Кулеба раптом скасував заплановану зустріч з главами МЗС у Брюсселі: що сталося
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раптом відмовився від заздалегідь запланованої участі у зустрічі з європейськими главами МЗС у Брюсселі, яка мала відбутися перед засіданням Ради ЄС.

Про це зранку повідомив представник ЄС, а згодом підтвердив у Twitter і сам Кулеба.

«Я вдячний Естонії за пропозицію щодо спільних прямих закупівель зброї та боєприпасів, які можуть початися з надання країнами ЄС 1 млн 155-мм снарядів. Попри те, що не можу сьогодні бути особисто присутнім на #FAC (засіданні Ради ЄС на рівні глав МЗС – Ред.), ми рішуче підтримуємо ініціативу та закликаємо втілити її в життя», – зазначив Кулеба.

Як повідомила Європейська правда, зустріч Кулеби з європейськими колегами офіційно анонсували заздалегідь – вона мала відбутися перед офіційним засіданням Ради ЄС. Після цього міністри планували зустрітися на робочий обід з главою МЗС Молдови.

Наступного дня, 21 лютого, планувалася зустріч Кулеби з головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем і генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом – вперше у такому тристоронньому форматі.

У деяких ЗМІ пов’язують зміну планів Кулеби з можливим візитом до Києва важливих західних топ-посадовців. На це нібито вказують масштабні обмеження руху в українській столиці.

  • 693
  • 20.02.2023 10:46

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода