До Києва може завітати Байден: у столиці пробки, біля кордону України американська авіація

Читати цю новину російською мовою
До Києва може завітати Байден: у столиці пробки, біля кордону України американська авіація

З ранку в Києві значні пробки через масштабні обмеження руху

У Києві скупчилися величезні пробки після того, як дороги в центрі міста перекрили - масштабні обмеження руху пов'язують із приїздом західних чиновників.

За даними сервісу Flightradar24, сьогодні вздовж україно-польського кордону курсує американська стратегічна розвідувальна авіація.

Крім того, видання Politico з посиланням на джерела повідомило, що помічники президента США Джо Байдена розглядали можливість таємного перетну кордону з Україною під час візиту до Європи напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії.

“Помічники розглядали можливість таємно переправити Байдена через кордон до України, але поїздку було практично виключено”, — йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що на думку більшості помічників, ризик для безпеки Байдена чи України того не вартий.

Під час ухвалення рішення враховувалася думка багатьох військових аналітиків щодо того, що російський диктатор Володимир Путін, який любить символізм, під час річниці повномасштабного вторгнення в Україну «може відзначити цю дату демонстрацією сили».

Видання також нагадало, що Байден — один із небагатьох західних лідерів, який так і не відвідав Україну з початку великої війни.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раптом відмовився від заздалегідь запланованої участі у зустрічі з європейськими главами МЗС у Брюсселі, яка мала відбутися перед засіданням Ради ЄС.

  • 206
  • 20.02.2023 11:10

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода