США готують кілька механізованих бригад ЗСУ для прориву російської оборони, – голова Пентагону

Читати цю новину російською мовою
США готують кілька механізованих бригад ЗСУ для прориву російської оборони, – голова Пентагону
США вважають, що навчання та обладнання, які вони надають Україні, «змінять динаміку на полі бою» у війні проти Росії та дозволять ЗСУ «прорвати російську оборону».

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін в інтерв’ю CNN.

«Ми навчаємо та оснащуємо кілька бригад мотопіхоти – це досить суттєвий потенціал. До того ж, додаткова артилерія, і тому в них буде можливість прорвати російську оборону і маневрувати, і я думаю, що це створить іншу динаміку», — сказав він.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Остін також повторив загальну думку інших американських офіційних осіб, включаючи президента Джо Байдена, що США підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно.

«Поки Україна продовжує проводити операції і продовжує працювати над поверненням своєї суверенної території, ми будемо там з ними», – сказав він.

Минулого тижня Остін заявив у Брюсселі, що країни, які беруть участь у Контактній групі з оборони України, «завзято працюють», щоб забезпечити Україні необхідні можливості для створення «ефекту на полі бою, який вони хочуть створити», особливо у разі відновлення наступу, який Україна розпочне цієї весни.

  • 200
  • 24.02.2023 12:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода