Кінець “Дружбі”: Росія припинила прокачування нафти до Польщі

Читати цю новину російською мовою
Кінець “Дружбі”: Росія припинила прокачування нафти до Польщі
Росія призупинила 25 лютого прокачування сирої нафти для польського нафтопереробного концерну PKN Orlen нафтопроводом "Дружба".

Про це повідомило Радіо Свобода.

Польська компанія щомісяця імпортувала близько 200 тисяч тонн нафти в рамках контракту із російською «Татнафтою». Термін дії цього контракту мав спливти у грудні 2024 року.

Керівництво PKN Orlen запевнило, що повністю готове до такої ситуації.

«Призупинення прокачки не вплине на постачання польських клієнтів, у тому числі бензином і дизельним паливом», – заявили в компанії.

З початку лютого, після закінчення терміну дії контракту PKN Orlen з «Роснефтью», компанія отримувала лише 10% необхідної сировини з Росії. Про це раніше заявляв голова компанії Даніель Обайтек. При цьому рік тому цей показник становив 60%, а 2015 року – майже 100%.

Компанія відмовилася від імпорту російської нафти морським шляхом ще до початку повномасштабної війни Росії проти України, тобто значно раніше, ніж було запроваджено санкції Євросоюзу.

Наразі PKN Orlen отримує нафту з родовищ Північного моря, країн Західної Африки, Середземноморського басейну, а також Перської та Мексиканської заток.

Нагадаємо, що до цього часу, крім Польщі, російську нафту трубопроводом «Дружба» отримували також Чехія, Німеччина, Словаччина та Угорщина.

  • 463
  • 25.02.2023 17:59

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода