Китай може постачати зброю Росії через Білорусь: названо причину поїздки Лукашенка до Пекіна

Читати цю новину російською мовою
Китай може постачати зброю Росії через Білорусь: названо причину поїздки Лукашенка до Пекіна

Лукашенко з 28 лютого до 2 березня здійснить державний візит до Китайської Народної Республіки

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко планує зустрітися з головою КНР Сі Цзіньпіном, можливо, щоб допомогти Росії та Китаю ухилятися від санкцій на тлі повідомлень про те, що Пекін розглядає можливість надання Росії летальної допомоги.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Лукашенко оголосив про плани відвідати Китай з 28 лютого по 2 березня і зустрітися з Сі Цзіньпіном, ймовірно, для підписання угод з торгівлі, інвестицій, масштабних спільних проектів та інших питань.

Лукашенко також планує зустрітися з вищими китайськими чиновниками та головами китайських корпорацій.

Оголошення Лукашенка про запланований візит збігаються з повідомленнями CNN та The Washington Post про те, що Китай серйозно розглядає можливість продажу Росії бойових безпілотників, стрілецької зброї, а також 122-мм та 152-мм артилерійських снарядів.

Російські та китайські офіційні особи також розробили плани щодо відправлення безпілотників до Росії за підробленими товаросупровідними документами, щоб уникнути міжнародних санкційних заходів. Китай може спробувати використати угоди з Білоруссю для приховування порушень санкцій.

Як повідомляли Vlasti, cамопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко з 28 лютого до 2 березня здійснить державний візит до Китайської Народної Республіки.

  • 290
  • 26.02.2023 07:31

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода