У Кишиневі почалися сутички між проросійськими протестувальниками та поліцією

Читати цю новину російською мовою
У Кишиневі почалися сутички між проросійськими протестувальниками та поліцією
У Кишиневі між учасниками акції, організованою прихильниками проросійської партії «Шор», і поліцейськими сталася сутичка.

Про це повідомив NewsMaker.md.

У центрі Кишиневі 28 лютого відбувається мітинг «Руху для народу», до якого входять представники проросійської партії «Шор» та PACE Георге Кавкалюка.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Учасники акції спробували прорватися до урядової будівлі через кордон поліції. Між протестувальниками та правоохоронцями відбулася сутичка.

Після цього учасники акції припинили спроби прорвати кордон поліції.

Організатори мітингу встановили сцену біля мерії Кишинева. Перед присутніми виступив голова Оргіївського району, член партії «Шор» Діну Цуркану. Він почав молитися: Цуркану хрестився і читав молитву «Отче наш».

Акцію спочатку було заплановано на майданчику перед мерією столиці Молдови, проте у вівторок вранці адміністрація міста поширила повідомлення про те, що в центрі Кишинева на кілька днів, до 2 березня, обмежується доступ транспорту та людей, у тому числі й для проведення мітингів та масових демонстрацій через візит до країни президента Греції Катерини Сакелларопулу

Проте організатори вирішили не скасовувати акцію. Протестувальники несуть велику розтяжку зі словами «Геть Майю Санду», на плакатах учасників можна прочитати: «Ні зростанню цін».

  • 2364
  • 28.02.2023 15:06

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода