Росія програла у найбільшій танковій битві цієї війни, – The New York Times

Читати цю новину російською мовою
Росія програла у найбільшій танковій битві цієї війни, – The New York Times
Протягом трьох тижнів штурму російські війська не тільки не змогли захопити Вугледар, а й зазнали поразки у найбільшій танковій битві цієї війни.

Про це написало The New York Times в об’ємній статті, присвяченій провалу російської операції під Вугледаром.

«Підірвані на мінах, підбиті артилерією або знищені протитанковими ракетами, обвуглені корпуси російської бронетехніки тепер засмічують поля навколо Вугледара», – написало видання з посиланням на кадри з українських безпілотників.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Українські військові розповіли журналістам, що Росія втратила у боях під Вугледаром щонайменше 130 танків та бронетранспортерів.

“Російська армія зосередилася на танковій війні і навіть міфологізувала її протягом десятиліть через російські перемоги над нацистами у Другій світовій війні. Заводи в Уральських горах випускали танки тисячами. У Вугледарі Росія втратила так багато техніки, що була змушена змінити тактику і вдатися лише до атак піхоти”, – сказано у публікації.

«Протитанкові групи в посадках, озброєні американськими ракетами Javelin з інфрачервоним наведенням та українськими Стугна-П з лазерним наведенням, активували озброєння. Далі були готові артилерійські батареї. Грунтова дорога була чистою від мін, але всі поля навколо були засіяні ними, щоб спонукати росіян йти вперед тільки дорогою і не дати танкам розвернутися, як тільки пастка захлопнеться», – йдеться у матеріалі.

Також з посиланням на українських військових журналісти зазначили, що під час тритижневого російського штурму Вугледара в лютому по колонах бронетехніки окупантів працювали не тільки з комплексів радянського зразка, а й з американських ПТРК Javelin, гаубиць M777, французьких САУ Caesar і навіть ракетних систем HIMARS.

  • 182
  • 01.03.2023 17:19

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода