Україна запросила у США касетні боєприпаси, щоб використати лише їхні компоненти

Читати цю новину російською мовою
Україна запросила у США касетні боєприпаси, щоб використати лише їхні компоненти
Україна попросили США розширити військову допомогу і включити до неї касетні боєприпаси, вміст яких можна використовувати для атак безпілотників на російські війська.

Про це повідомило Reuters з посиланням на двох конгресменів із комітету збройних сил палати представників США Джейсона Кроу та Адама Сміта.

За їхніми словами, Київ попросив надати касетні бомби МК-20 на додаток до 155-мм артилерійських касетних боєприпасів, що були раніше запрошені. МК-20 зазвичай скидають із літаків, кожна така бомба розкривається у повітрі та випускає понад 240 суббоєприпасів.

Війська України збираються скидати з дронів на сили противника не бомбу цілком, а лише її суббоєприпаси. Українські військові, за словами Сміта, вважають, що суббоєприпаси МК-20 мають кращу бронебійну здатність, ніж ті боєприпаси, які вони скидають із дронів на російську бронетехніку зараз.

За допомогою таких бомб та вдосконалених артилерійських боєприпасів подвійного призначення (Dual-Purpose Improved Conventional Munitions, DPICM, викидає 88 суббоєприпасів) Україна сподівається здобути перевагу у боях із Росією на сході країни. Серед іншого, Київ розглядає касетні боєприпаси як спосіб боротьби з атаками російських військ, які хвилями кидають солдатів на штурм українських позицій.

На думку видання, немає впевненості, що Білий дім погодиться на такі постачання.

  • 211
  • 07.03.2023 10:56

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода