Лукашенко розповів про затримання «терориста», який підірвав літак у Мачулищах

Читати цю новину російською мовою
Лукашенко розповів про затримання «терориста», який підірвав літак у Мачулищах
У Білорусі затримали "терориста українських спецслужб та його посібників", які нібито причетні до спроби диверсії щодо літака А-50 на аеродромі Мачуліщі.

Як повідомило БелТА, про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час вручення державних нагород та погонів вищому офіцерському складу.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За словами Лукашенка, чи то вісім місяців, чи то півроку тому в Києві Служба безпеки України та керівництво ЦРУ “чи то збоку, чи то за спиною розробляли операцію проти Республіки Білорусь”.

“Було підготовлено терориста. Він росіянин, із російським паспортом, має український паспорт. Народився у Кривому Розі, жив у Криму. Родичі в Австрії деякі, деякі залишились у Києві. Він був завербований спецслужбою України в 2014 році. Айтішник або добре знається на IT-технологіях. Готувався для здійснення терористичних актів», – розповів самопроголошений.

Він також нагадав про вибухи в російському аеропорту Енгельс, додавши, що їх провели інші групи терористів, яких готували на території України «разом із нашим так званим терористом».

«Те, що ми побачили, реалізуючи операцію в Білорусі, – це справді було щось неймовірне. Були задіяні найвищі технології. Він був навчений усьому цьому не за один місяць. Після підготовки його маршрутували (так кажуть у КДБ) на нашу територію», – розповів Лукашенко.

  • 329
  • 07.03.2023 11:55

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода