Ізраїль, ОАЕ та Саудівська Аравія вимагають від Путіна припинити озброювати Іран

Читати цю новину російською мовою
Ізраїль, ОАЕ та Саудівська Аравія вимагають від Путіна припинити озброювати  Іран
Ізраїль та ключові країни Перської затоки вимагають від Росії, щоб вона не відправляла Ірану сучасну військову техніку, – включаючи гелікоптери та винищувачі – побоюючись, що це може вплинути на баланс сил на Близькому Сході.

Про це пише Semafor.

За інформацією видання, представники Ізраїлю, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів останніми місяцями безпосередньо висловлювали свою стурбованість Кремлю з приводу військової співпраці РФ та Ірану.

За словами офіційних осіб, лідерів трьох країн дедалі більше турбують військові ноу-хау, які отримує Іран, допомагаючи Росії вести війну в Україні.

Арабські дипломати заявили російським чиновникам, що постачання Тегерану сучасної зброї не лише дестабілізує військовий баланс у Перській затоці, а й поставить Росію на бік Ірану у потенційному конфлікті, ізолюючи Москву від її арабських партнерів.

За словами арабських чиновників, вони попросили Росію принаймні відкласти постачання зброї Ірану, якщо вона не погодиться скасувати їх повністю.

Але обізнані джерела видання скептично поставилися до того, що Путіна можна переконати з огляду на його залежність від іранської допомоги у війні, яка має центральне значення для Росії.

«Я думаю, що буде тільки гірше. Російсько-іранські відносини тільки зміцняться, оскільки тепер вони потребують один одного», – сказав високопоставлений арабський чиновник, обізнаний з ходом обговорень.

  • 361
  • 08.03.2023 12:00

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода