Росія передає Ірану частину української трофейної зброї НАТО

Читати цю новину російською мовою
Росія передає Ірану частину української трофейної зброї НАТО
Росія відправляє Ірану частину озброєння, наданого Києву країнами НАТО та захопленого на полі бою в Україні.

Про це повідомило CNN з посиланням на чотири обізнані джерела.

За останній рік офіційні особи США, НАТО та інших західних країн спостерігали кілька випадків захоплення російськими військами наплічного озброєння, включаючи протитанкові системи Javelin та зенітні комплекси Stinger, які українські війська іноді були змушені залишати на полі бою.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За словами джерел, у багатьох випадках Росія відправляла це обладнання до Ірану для демонтажу та аналізу, ймовірно, для того, щоб іранські військові могли спробувати створити свою власну версію цієї зброї.

Москва вважає, що продовження поставок захопленої західної зброї до Ірану стимулюватиме Тегеран і далі продовжувати підтримувати війну Росії в Україні.

Американські чиновники не вважають, що ця проблема широко поширена чи носить систематичний характер, а українські військові від початку війни взяли за правило повідомляти Пентагону про будь-які втрати наданого США обладнання.

Неясно, чи вдалося Ірану успішно переробити якусь американську зброю, захоплену в Україні, але Тегеран довів, що він дуже вправний у розробці систем озброєнь на основі американського обладнання, захопленого в минулому.

Ключову зброю на озброєнні Ірану, протитанкову керовану ракету Toophan, було перероблено з американської ракети BGM-71 TOW у 1970-х роках. Іранці також перехопили у 2011 році безпілотник американського виробництва Lockheed Martin RQ-170 «Sentinel» і переробили його для створення нового безпілотника, який у 2018 році перетнув повітряний простір Ізраїлю та був збитий.

  • 438
  • 10.03.2023 14:01

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода