Війна в Україні та санкції не вплинули на співпрацю Китаю та Росії у сфері оборони

Читати цю новину російською мовою
Війна в Україні та санкції не вплинули на співпрацю Китаю та Росії у сфері оборони
Китайські державні оборонні компанії протягом останнього року підтримували торгові відносини з російськими оборонними підприємствами, які потрапили під санкції, навіть коли багато провідних економіки світу розірвали зв'язки з Москвою.

Про це повідомило CNN.

Митні документи показують, що протягом 2022 року, принаймні до середини листопада, пекінський оборонний підрядник Poly Technologies відправив не менше десятка вантажів, включаючи запчастини для гелікоптерів та радіообладнання класу «повітря-земля», російській державній компанії, проти якої США ввели санкції за її зв’язок із війною в Україні.

Більшість деталей вертольотів, включених у постачання до Росії, були марковані для використання в багатоцільовому гелікоптері Мі-171Е, призначеному для транспортування та рятувальних місій. Китай почав імпортувати цю модель гелікоптера з Росії понад 10 років тому.

Три партії продукції Poly Technologies були марковані як вироби, що включають для експлуатації або обслуговування Мі-171Ш російського виробництва, військово-транспортного вертольота, який може бути оснащений зброєю і використовувався в операціях Москви в Україні.

  • 197
  • 10.03.2023 14:14

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода