Зеленський доручив Шмигалю опрацювати питання перейменування Росії на Московію

Читати цю новину російською мовою
Зеленський доручив Шмигалю опрацювати питання перейменування Росії на Московію
Президент Володимир Зеленський розглянув петицію щодо офіційного перейменування назви "Росія" на "Московія" і доручив прем'єр-міністру опрацювати це питання.

Про це сказано на сайті глави держави.

Автор петиції пропонує замінити термін «російський» на «московський», «Російська Федерація» на «Московська Федерація». Він зазначив, що історичною назвою Росії є Московія. Те саме стосується державних утворень Московського князівства, Московського царства, імперії.

“Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва. 22 жовтня 1721 року, – тобто 301 рік тому, – московський цар Петро І проголосив Московське царство “Российской империей”, – сказано в петиції.

У своїй відповіді Зеленський зазначив, що порушене у петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки.

“З урахуванням зазначеного я звернувся до прем’єр-міністра України з проханням щодо його комплексного опрацювання, зокрема із залученням наукових установ, та інформування мене та автора петиції про результати”, – додав президент.

  • 136
  • 11.03.2023 07:49

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода