Байден і фон дер Ляйєн заявили про непохитну підтримку України та нові санкції проти РФ

Читати цю новину російською мовою
Байден і фон дер Ляйєн заявили про непохитну підтримку України та нові санкції проти РФ
Президент США Джо Байден та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн зустрілися у Білому домі ввечері у п'ятницю, 10 березня, війна в Україні була одним із головних питань обговорення.

Про це повідомило ВВС.

За підсумками зустрічі політики виступили із спільною заявою, в якій запевнили, що США та ЄС стоять разом у непохитній підтримці України.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«Сполучені Штати та Європейський союз зайняли тверду та єдину позицію проти незаконної, нічим не виправданої та нічим не спровокованої війни Росії проти України. Ми разом із широкою коаліцією партнерів запровадили швидкі та широкомасштабні санкції, які скорочують доходи Росії для фінансування її війни та її військово- промислової бази. Путін думав, що розділить нас, а тим часом ми єдині як ніколи. Ми разом у нашій непохитній підтримці України стільки, скільки буде потрібно», – сказано в заяві.

Також Білий дім повідомив, що Вашингтон і Брюссель мають намір вжити додаткових заходів щодо запобігання обходу санкцій проти Росії третіми країнами.

Крім того, США та ЄС «продовжать працювати разом над посиленням економічних обмежень» щодо РФ.

«Ми працюємо в тісному контакті, щоб ще більше обмежити доходи Росії, забезпечуючи при цьому безперервні поставки енергоносіїв у країни з ринком, що формується, і країни, що розвиваються», – підкреслюється в заяві.

  • 99
  • 11.03.2023 08:09

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода