Сенат Франції ухвалив пенсійну реформу, яка викликала протести

Читати цю новину російською мовою
Сенат Франції ухвалив пенсійну реформу, яка викликала протести
Сенат Франції в суботу ввечері, 11 березня, ухвалив непопулярний план пенсійної реформи президента Еммануеля Макрона після сьомого дня демонстрацій, які виявилися не такими масштабними, як очікувала влада.

Про це повідомило Reuters.

195 членів верхньої палати французького парламенту проголосували за проект, який передбачає підвищення пенсійного віку на два роки до 64 років. При цьому проти висловилися 112 членів Сенату.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Протести та страйки через непопулярну реформу торкнулися нафтопереробних заводів, громадського транспорту та комунальних служб.

Водночас, уряд заявив про необхідність реформи для того, щоб пенсійна система не виснажилася.

«Після сотень годин обговорень Сенат ухвалив план пенсійної реформи. Це ключовий крок для проведення реформи, яка гарантує майбутнє нашої пенсійної системи», – написала прем’єр-міністр Елізабет Борн.

Вона додала, що «цілком віддана тому, щоб текст був остаточно прийнятий найближчими днями».

Тепер, коли Сенат ухвалив законопроект, його буде розглянуто спільним комітетом законодавців нижньої та верхньої палати, ймовірно, у середу.

Якщо комітет погодить текст, остаточне голосування в обох палатах, швидше за все, відбудеться в четвер, але його результат все ще видається невизначеним у нижній палаті, Національних зборах, де партії Макрона для більшості необхідні голоси союзників.

  • 124
  • 12.03.2023 09:09

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода