У РПЦ заявили про прихід Антихриста до України

Читати цю новину російською мовою
У РПЦ заявили про прихід Антихриста до України
Рішення Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про те, що чоловічий монастир «Свято-Успенська Києво-Печерська лавра УПЦ МП» має звільнити будівлі та споруди до 29 березня, викликало бурхливу реакцію в РПЦ.

Зокрема, член Патріаршої ради з культури РПЦ, протоієрей Леонід Калінін в ефірі радіостанції Говорит Москва назвав рішення заповідника «вигнанням ченців», яке є «рухом Антихриста».

«Гидота запустіння» повернеться на це святе місце після відходу ченців УПЦ. З християнської точки зору — це повне блюзнірство та колосальний удар по культурі «нещасної України», яка готова розлучитися навіть із найбільшими святинями», – заявив Калінін.

За його словами, до приходу ченців, Києво-Печерська лавра нібито перебувала у жахливому стані.

Водночас, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону заявив, що після закінчення державної ревізії на території Києво-Печерської лаври місцеві ченці Української православної церкви Московського патріархату зможуть продовжити там жити за певних умов.

«Ніхто не говорить про те, що життя ченців у Лаврі припиниться. Але це привід для того, щоб ченці могли визначитися з тим, як вони можуть залишатися в Лаврі», – сказав він.

За словами Ткаченка, ченці «прекрасно знають» про можливі варіанти свого подальшого перебування на території заповідника.

Якщо ж ченці Української православної церкви Московського патріархату не захочуть переходити до Православної церкви України і не покинуть територію Лаври наприкінці березня, то держава не планує здійснювати проти них насильницькі дії.

«Жодних насильницьких дій ніколи не буде. Ми – демократична держава, але діятимемо в рамках закону», – зазначив міністр.

  • 789
  • 12.03.2023 17:33

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода