Індія підтримала стелю цін на російську нафту

Читати цю новину російською мовою
Індія підтримала стелю цін на російську нафту

Індія обговорювала питання про антиросійські санкції з колегами з країн "Великої сімки" у кулуарах саміту G20

Індія не порушуватиме західні санкції щодо Росії, у тому числі граничну ціну в 60 доларів, накладену на закупівлю нафти у Москви.

Про це повідомило Bloomberg.

Державні органи попросили банки і трейдерів дотримуватись правил, при тому, що індійські чиновники офіційно не оголошували про підтримку санкцій та обмеження цін, запроваджені країнами Великої сімки щодо Росії.

За словами одного з джерел, Індія провела детальне обговорення зі США та іншими країнами G7 у кулуарах нещодавньої зустрічі G20.

Індія та Китай стали найбільшими покупцями російської нафти з того часу, як понад рік тому розпочалася широкомасштабна війна в Україні.

Дещо більше року тому Індія майже не купувала російську нафту, сьогодні ж ринок Південної Азії став для Москви ключовим, що, у свою чергу, витіснило інших постачальників.

Раніше високопоставлений американський чиновник заявив, що адміністрація Байдена продовжить обговорювати закупівлю Індією російської нафти з урядовцями, але поки що задоволена тим, що Нью-Делі купує нафту значно дешевше за західну цінову межу.

  • 202
  • 12.03.2023 19:28

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода