Китай після майже трьох років пандемії відкриває кордони для туристів

Читати цю новину російською мовою
Китай після майже трьох років пандемії відкриває кордони для туристів
Китай оголосив, що відновить видачу багатьох типів віз для іноземців, починаючи з 15 березня, що є ще одним кроком на шляху виходу країни з-під суворого контролю з “нульовим рівнем COVID-19”.

Про це повідомило Bloomberg.

Країна також відновить безвізовий в’їзд до кількох місць, включаючи острів Хайнань і круїзні лайнери, які зупиняються в Шанхаї, а також у Гуандун для людей з Гонконгу та Макао, йдеться у заяві посольства Китаю у США.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Цей крок є останнім у рамках ширшого прагнення лідерів Комуністичної партії відмовитися від суворого контролю, введеного після спалаху пандемії коронавірусу, який сильно вплинув на економічне зростання країни.

Китай уже скасував правила карантину для тих, хто в’їжджає 8 січня, що стало важливим кроком на шляху до відкриття кордонів після майже трьох років закриття.

Друга за величиною економіка світу різко відмовилася від своєї політики «нульового поширення COVID-19″ у грудні на тлі безпрецедентних протестів щодо суворості обмежень.

Китайські авіалінії збільшили кількість рейсів, щоб задовольнити попит після відкриття, додавши міжнародні маршрути після того.

Кількість міжнародних рейсів цього року досягне від 50 до 60 відсотків від рівня, що спостерігався безпосередньо перед пандемією, а потім перевищить цю позначку у 2024 році, повідомляє China Securities Journal із посиланням на оцінку Citic Securities.

Влада також послабила вимоги до тестування COVID-19 для мандрівників з деяких країн. Авіапасажирам тепер потрібно лише надати негативні результати експрес-тесту на антиген, перш ніж їм буде дозволено сісти на рейс до Китаю.

Як повідомляли Vlasti, вперше щотижнева кількість зареєстрованих смертей від COVID-19 зараз нижча, ніж три роки тому, коли було оголошено пандемію, тому в якийсь момент цього року можна буде сказати, що вона закінчилася, сказав голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус.

  • 90
  • 14.03.2023 07:42

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода