У Росії з тривогою чекають українського контрнаступу: названо можливі напрямки

Читати цю новину російською мовою
У Росії з тривогою чекають українського контрнаступу: названо можливі напрямки
У російському інформаційному просторі зростає занепокоєння щодо українських бойових можливостей та контрнаступу ЗСУ, поки російські сили роблять ставку на наступальні операції у Бахмуті.

Таку думку висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російські міліблогери здебільшого погоджувалися з тим, що українські сили віддаватимуть пріоритет наступу на півдні на Бердянськ-Мелітополь у Запорізькій області або Маріуполь-Волноваху на Донеччині.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Але деякі стверджували, що українські сили мають достатню бойову силу для проведення другого контрнаступу або в іншому районі південної України, або вздовж лінії Куп’янськ-Сватове на північному сході Харківської області.

Мілблогери, пов’язані з ПВК “Вагнер”, погодилися з попередніми оцінками ISW про те, що українські сили перемелюють найкращу піхоту російських військ навколо Бахмута, щоб зменшити їхню можливість зупинити будь-який український поступ.

Також росіяни не відкидають, що українська армія зможе просунутися на південь і зіткнутися з мінімальним російським опором, на відміну від інших ділянок лінії фронту.

Ще один мілблогер також стверджує, що ЗСУ націляться на південь України, бо «зруйнований Крим» має стратегічне значення, а «зруйнований Донбас» – ні.

  • 513
  • 14.03.2023 10:18

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода