Польща розмістить установки Himars на кордоні з РФ: у Держдумі пригрозили націлити ракети на Варшаву

Читати цю новину російською мовою
Польща розмістить установки Himars на кордоні з РФ: у Держдумі пригрозили націлити ракети на Варшаву
У Польщі цього року на озброєння 16-ї механізованої дивізії, яка знаходиться неподалік кордону з Калінінградською областю РФ, передадуть американські РСЗВ HIMARS, щоб протистояти “імперії зла” Володимира Путіна.

Як повідомив Portal Samorządowy, про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

За його словами, Польща організує нові військові частини на місцях тих, що були ліквідовані до 2015 року. Зокрема, планується їхнє оснащенням сучасним обладнанням.

Блащак додав, що підрозділи 16-ї механізованої дивізії в Ольштині нещодавно були оснащені корейськими танками K2 та самохідними гаубицями K9. Також незабаром надійдуть на озброєння дивізії ракетні установки HIMARS.

«Ми, поляки, усвідомлюємо, наскільки небезпечною є імперія зла, якою є Російська імперія – скільки образ, скільки злочинів вчинили росіяни, коли окупували польську територію. Тому наше завдання – побудувати таку силу польської армії, щоб ті, хто сьогодні відбудовує імперію зла, не зважилися напасти на нашу батьківщину». – заявив Блащак.

У Держдумі РФ депутат Андрій Гурулєв пригрозив, що у відповідь на розміщення Himars Росія направить на Польщу свої ракети.

  • 471
  • 17.03.2023 14:31

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода