Замок Путіна та Кабаєвої на Валдаї оточили величезною “зоною відчуження”

Читати цю новину російською мовою
Замок Путіна та Кабаєвої на Валдаї оточили величезною “зоною відчуження”
У Росії на Валдаї закрили для переміщення звичайних громадян територію довкола резиденції президента Володимира Путіна загальною площею 36 тис. га.

Про це розповіла Медуза.

За інформацією журналістів, обмеження запровадили після публікації видання “Проект” публікації про нерухомість Путіна та його коханки Аліни Кабаєвої.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Відповідний наказ Мінприроди було опубліковано 18 січня 2023 року. У ньому йшлося про розширення особливо охороннної природної території (ООПТ) у межах парку.

Озеро Валдай поділено на частини островами, які розташовані посередині. З одного боку знаходиться Валдайський, або перший плес — на його березі стоїть місто Валдай та Іверський монастир. Ця частина відноситься, як і раніше, до рекреаційної зони. У ній дозволені туризм, аматорська рибалка та полювання, проте економічна діяльність заборонена.

З іншого боку плес називається Довгобородський, або другий. На його березі розташовані замок Путіна і будинок Кабаєвої, і саме він на початку березня став природною територією, що особливо охороняється. Відвідувати землі, які мають статус ООПТ, росіяни можуть «з метою пізнавального туризму». Однак закон вимагає не виходити за межі доріг або спеціальних екскурсійних маршрутів на таких ділянках.

При цьому на офіційному сайті Валдайського парку немає жодних маршрутів озером. Більше того, окремо наголошується — «перебування громадян» забороняється.

За порушення правил ООПТ передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Згідно з офіційною версією, закрити доступ росіянам до другого плесу знадобилося через «погіршення екологічного стану» озера.

  • 431
  • 17.03.2023 16:31

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода