Росія завалила Казахстан проханнями про допомогу у імпорті санкційних товарів після відмови Туреччини

Читати цю новину російською мовою
Росія завалила Казахстан проханнями про допомогу у імпорті санкційних товарів після відмови Туреччини
Останніми тижнями російські компанії завалили своїх казахстанських партнерів новими проханнями допомогти їм з обходом західних санкцій з імпортом товарів.

Про це пише Reuters із посиланням на сім джерел, безпосередньо знайомих із цим питанням.

Після того, як 24 лютого минулого року російські війська вторглися в Україну, Захід запровадив широкомасштабні санкції щодо економіки Росії з бюджетом у 2,1 трильйона доларів, що спонукало Москву шукати обхідні шляхи для імпорту технологій та товарів.

З продажем тисяч товарів, заборонених Заходом, торговці створили складну мережу ланцюжків постачання через треті країни, щоб уникнути обмеження.

Багато товарів ввозяться через Туреччину та колишні радянські республіки, кажуть економісти.

Джерела агентства заявили, що вони стали свідками зростання кількості запитів від Росії про допомогу в доставці практично всього – від підшипників і деталей літаків до рідкісноземельних металів через 7591-кілометрову територію Казахстану.

Два джерела прямо пов’язали підвищений інтерес Росії із повідомленнями про плани Туреччини щодо боротьби з транзитом підсанкційних товарів.

«Це означає, що бум тільки починається», – сказав один бізнесмен, який займається зовнішньою торгівлею.

Як повідомляли Vlasti, Туреччина раптово зупинила транзит санкційних вантажів до Росії – митна система блокує їхнє оформлення.

  • 442
  • 17.03.2023 18:26

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода