Сі Цзіньпін та Путін на зустрічі можуть обговорювати схеми обходу західних санкцій

Читати цю новину російською мовою
Сі Цзіньпін та Путін на зустрічі можуть обговорювати схеми обходу західних санкцій

Путін і Сі проведуть переговори в Москві з 20 по 22 березня

Голова КНР Сі Цзіньпін зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним під час державного візиту до Росії з 20 по 22 березня, ймовірно, для обговорення схем обходу санкцій та варіантів мирного врегулювання війни в Україні, у чому зацікавлений Китай.

Таку думку висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль заявив, що Путін і Сі планують підписати невказані двосторонні документи та обговорити актуальні питання всеосяжного партнерства Росії та Китаю.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

В ISW зазначили, що були повідомлення про продаж китайськими компаніями Росії гвинтівок, запчастин для безпілотників та обладнання, яке може бути використане у військових цілях. Крім того, західні розвідслужби заявили, що китайське керівництво розглядає можливість надання Росії летального обладнання.

Експерти Інституту вважають, що Сі, ймовірно, планує обговорити з Путіним та російськими офіційними особами схеми обходу санкцій, щоб підтримати продаж та надання Росії китайського обладнання.

За оцінкою ISW, 1 березня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та Сі підписали пакет із 16 угод, які можуть сприяти обходу російських санкцій шляхом спрямування китайської продукції через Білорусь.

Сі також, ймовірно, має намір просувати зусилля Китаю, спрямовані на позиціонування Китаю як неупередженого посередника, третьої сторони, на переговорах між Росією та Україною.

24 лютого Китай опублікував широкий мирний план із 12 пунктів щодо врегулювання війни в Україні, проте залишається незрозумілим, які конкретніші пропозиції будуть озвучені Сі.

  • 99
  • 18.03.2023 07:43

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода