Путін заявив про готовність до переговорів щодо миру з Україною, але “з урахуванням реалій”

Читати цю новину російською мовою
Путін заявив про готовність до переговорів щодо миру з Україною, але “з урахуванням реалій”
Ситуацію в Україні можна вирішити політико-дипломатичним шляхом, Москва до цього готова, але майбутнє такого процесу залежить від згоди інших на серйозний діалог з урахуванням реалій.

Про це йдеться у статті президента РФ Володимира Путіна для газети «Женьмінь жибао», російський текст якої опубліковано на сайті Кремля.

«Росія відкрита до політико-дипломатичного врегулювання української кризи. Однак ще у квітні 2022 року мирні переговори були припинені аж ніяк не нами. Майбутнє мирного процесу залежить виключно від готовності до серйозної розмови з урахуванням геополітичних реалій, що склалися», – підкреслив російський диктатор.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

За його словами, ультимативні вимоги на адресу Росії говорять лише про відірваність від таких реалій та незацікавленість інших сторін у пошуку виходу із ситуації.

Путін зазначив, що Москва вдячна Пекіну за його зважену лінію у зв’язку з подіями, що відбуваються в Україні, за розуміння їхньої передісторії та справжніх причин.

«Вітаємо готовність Китаю зіграти конструктивну роль у справі врегулювання кризи», – додав Путін.

Розв’язану ним самим війну в Україні він назвав “спровокованою кризою, що старанно підігрівається західними країнами”. За його словами, це спричинено наміром Заходу зберегти домінування на міжнародній арені та однополярний світопорядок.

Путін спробував налякати Китай загрозою проникнення НАТО до його кордонів.

«Не можна не розуміти, що НАТО намагається надати своїй діяльності глобального охоплення, націлившись на проникнення в Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Що деякі сили наполегливо прагнуть роздробити загальноєвразійський простір на мережу «ексклюзивних клубів» і військових блоків, спрямованих на стримування розвитку наших країн, на вуст їхніх інтересів. Однак досягти цього нікому не вдасться», – запевнив оголошений у міжнародний розшук президент РФ.

При цьому Путін підкреслив, що РФ, як і Китай, виступає за неухильне дотримання Статуту ООН, повагу до норм міжнародного права, у тому числі гуманітарного.

  • 849
  • 20.03.2023 07:37

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода