У Росії порушили кримінальну справу проти Міжнародного кримінального суду за ордер на арешт Путіна

Читати цю новину російською мовою
У Росії порушили кримінальну справу проти Міжнародного кримінального суду за ордер на арешт Путіна
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно прокурора та суддів Міжнародного кримінального суду через видачу ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомила прес-служба СК РФ.

Кримінальну справу порушено проти прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Ахмад Хана (Karim Ahmad Khan), суддів Міжнародного кримінального суду Томоко Акане (Tomoko Akane), Розаріо Сальваторе Айтали (Rosario Salvatore Aitala) і Серхіо Херардо Угальде Годінес.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

На думку СК, вищеназвані судді МКС винесли нібито незаконні рішення про арешт президента Російської Федерації та уповноваженого при президенті РФ з прав дитини.

Там вважають, що кримінальне переслідування “носить свідомо незаконний характер, оскільки підстав для притягнення до кримінальної відповідальності немає”.

«Відповідно до Конвенції про запобігання та покарання злочинів проти осіб, які користуються міжнародним захистом від 14.12.1973, глави держав користуються абсолютним імунітетом від юрисдикції іноземних держав», – сказано в повідомленні.

Російські слідчі заявили, що у діях суддів Міжнародного кримінального суду містяться ознаки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 301, ч. 1 ст. 30 ч. 2 ст. 360 КК РФ – свідомо незаконне взяття під варту, а також приготування до нападу на представника іноземної держави, що користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин.

  • 604
  • 20.03.2023 13:58

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода