Вагнерівці атакували копальню в ЦАР і вбили дев’ятьох громадян Китаю: подробиці

Читати цю новину російською мовою
Вагнерівці атакували копальню в ЦАР і вбили дев’ятьох громадян Китаю: подробиці
Дев'ятеро громадян Китаю загинули під час штурму шахти в Центральноафриканській Республіці, повстанці звинувачують російських найманців ПВК “Вагнера”.

Про це повідомило DW.

Влада заявила, що в неділю бойовики штурмували золоту копальню, що належить Китаю, в Центральноафриканській Республіці, вбивши дев’ять громадян КНР.

«Ми нарахували дев’ять убитих і двох поранених», – сказав Agence France-Presse мер найближчого міста Бамбарі Абель Мачіпата.

Він додав, що жертвами були китайські робітники на об’єкті, який перебуває у віданні Gold Coast Group. Згідно із заявою на сайті китайського посольства, після нападу дипломати закликали громадян Китаю не виїжджати за межі столиці Бангі.

За словами Матчіпати, штурм золотої копальні Чимболо розпочався близько 5 години ранку за місцевим часом, коли бойовики здолали охорону ділянки та відкрили вогонь.

Напад стався лише за кілька днів після того, як бойовики викрали трьох громадян Китаю на заході країни неподалік кордону з Камеруном. Викрадення спонукали президента ЦАР Фостена Арканжа Туадер спланувати поїздку до Китаю, щоб заспокоїти інвесторів.

Зазначається, що група російських найманців була найнята Туадерою для забезпечення безпеки та військової підготовки, але спостерігачі ООН звинуватили її у порушеннях прав людини, зокрема у масових вбивствах.

  • 1018
  • 21.03.2023 11:23

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода