Зустріч Сі Цзіньпіна та Путіна ніяк не вплинула на війну в Україні – CNN

Читати цю новину російською мовою
Зустріч Сі Цзіньпіна та Путіна ніяк не вплинула на війну в Україні – CNN
Лідер КНР Сі Цзіньпін та президент РФ Володимир Путін видавали себе за миротворців на зустрічі в Москві, знову рекламуючи “мирний план” Китаю, але це ніяк не наблизило реальний мир в Україні.

Про це пише CNN.

План Китаю, який підтримав і Путін, закликає до припинення вогню і переговорів, але не включає положення про те, що Москва виводить свої війська з української землі, зазначило видання.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Тим часом США попередили в понеділок, що візит Сі Цзіньпіна забезпечив «дипломатичне прикриття» для війни Росії.

Також видання зазначило, що існує широкий скептицизм щодо позиції Китаю щодо врегулювання конфлікту, зосереджений на побоюваннях, що ніщо із запропонованого Пекіном досі не відображає вимоги України щодо виведення всіх російських військ із її території.

«Китай не несе відповідальності за притягнення Кремля до відповідальності за звірства, вчинені в Україні, і замість того, щоб навіть засуджувати їх, він хотів би забезпечити дипломатичне прикриття для Росії, щоб продовжувати вчиняти ці самі злочини», – сказав держсекретар США Ентоні Блінкен.

Будь-які заклики до припинення вогню, «які не включають виведення російських військ з української території, фактично підтримуватимуть ратифікацію російського завоювання», оскільки це «дозволить президенту Путіну відпочити і відновити свої війська, а потім відновити війну в більш вигідний для Росії час», додав він.

Український секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов також того ж дня заявив у Twitter, що «успішна реалізація» китайського «мирного плану» має розпочатися з «капітуляції чи виведення» російських військ з української території.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що відкритий для діалогу з Китаєм з приводу його пропозицій. Але він попередив, що припинення вогню просто дозволить Росії «підготуватися і повернутися знову зі своїм єдиним бажанням, бажанням свого лідера окупувати нашу країну».

  • 172
  • 22.03.2023 07:37

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода