Росія стала найбільшим іноземним інвестором Ірану

Читати цю новину російською мовою
Росія стала найбільшим іноземним інвестором Ірану

Дві третини іноземних інвестицій в Іран - російські

Росія вклала в економіку Ірану $2,76 млрд протягом останнього фінансового року, що становить дві третини загального обсягу прямих іноземних інвестицій.

Про це повідомило Financial Times.

Таке розширення зв’язків між двома країнами є результатом запровадження санкцій проти Росії після початку її широкомасштабної агресії проти України.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Китай посідає друге місце у списку іноземних інвестицій із сумою всього $131 млн.

Росія, що інвестує у промисловий, гірничодобувний та транспортний сектори, домінує серед іранських інвестицій, але аналітики скептично ставляться до того, наскільки далеко дві країни зможуть розвинути торгівлю, оскільки обидві мають сировинну економіку, виробляючи схожу продукцію.

Іран був відрізаний від світової фінансової системи після того, як колишній президент США Дональд Трамп вийшов з ядерної угоди 2015 року та ввів нові обмеження проти республіки, що ще більше ускладнює Тегерану залучення іноземних інвестицій.

«Іранський уряд, безумовно, щосили намагається стримати економічну кризу та інфляцію, а оскільки економіка країни тепер значною мірою залежить від торгових відносин, буде цікаво подивитися, як розвиватимуться економічні відносини країни з Росією, Китаєм і Туреччиною», – сказано в публікації.

  • 214
  • 23.03.2023 09:38

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода