Путін розпочав війну, тому що не вірив у сильну відповідь Заходу, – експрезидент Франції Олланд

Читати цю новину російською мовою
Путін розпочав війну, тому що не вірив у сильну відповідь Заходу, – експрезидент Франції Олланд
Франції та Німеччині не вдалося запобігти масштабному вторгненню Росії в Україну, оскільки президент РФ Володимир Путін не вірив у можливість сильної відповіді з боку Заходу.

Про це в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив експрезидент Франції Франсуа Олланд, який очолював країну у 2012-2017 роках.

За його словами, для запобігання військовим діям «необхідно чітко розуміти, що буде дуже сильна реакція у відповідь, а Путін в це не вірив».

У свою чергу країни Заходу не зрозуміли намірів Путіна, який вважав, що розбіжності всередині Євросоюзу та «політична слабкість» об’єднання призведуть до м’якої реакції на вторгнення.

Крім того, влада Німеччини вважала, що «утримає Путіна від військових дій», оскільки «зазвичай постачальник поводиться коректно, інакше він втрачає клієнта», — сказав Олланд, маючи на увазі постачання енергоресурсів. Однак, на його думку, «Путін швидше втратить ринок збуту, аніж частину території».

Олланд також заявив, що західним країнам слід було заздалегідь зупинити будівництво газопроводу «Північний потік-2», а компаніям залишити російський ринок.

При цьому він нагадав, що після приєднання Криму до Росії скасував угоду з продажу гелікоптероносців «Містраль» російській армії, але інші країни залишили Париж «наодинці» в цьому питанні і «продовжували свої звичайні відносини» з Москвою.

  • 96
  • 25.03.2023 16:40

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода