Командувача російського угрупування військ “Схід” генерала Мурадова зняли з посади

Читати цю новину російською мовою
Командувача російського угрупування військ “Схід” генерала Мурадова зняли з посади
Командувач угрупування військ «Схід», який багато разів потрапляв у скандали, генерал-полковник і герой Росії Рустам Мурадов знятий зі своєї посади.

Про це повідомило The Moscow Times з посиланням на Telegram-канали російських турбо-патріотів: Руслан Осташко, RVvoenkor, Romanov Lite, Владлен Татарський та Grey Zone.

Мурадов став відомий завдяки численним провалам та кривавим поразкам армії РФ з величезними втратами техніки та людей. Його останнім гучним провалом став розгром армії під Вугледаром, де було майже повністю знищено дві елітні бригади морської піхоти та понад 100 одиниць техніки.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Мурадов кинув військових на поля, усіяні мінами, розповідав представник сил оборони Таврійського спрямування Олексій Дмитрашковський. Ці поразки генерала потрапили на сторінки багатьох світових ЗМІ.

Раніше Мурадов потрапив у скандал із розгромом підрозділів морської піхоти під Павлівкою, де також загинули сотні військових.

З різкою критикою генерала виступав неофіційний Telegram-канал ПВК «Вагнер» Grey Zone, який пригрозив «одвохсотити» його за те, що він відсиджується в штабі, кидаючи на забій одну колону за іншою.

Провал у Вугледарі, на думку колишнього міністра оборони ДНР Ігоря Гіркіна, пов’язаний з тим, що багато генералів є «повними кретинами».

  • 404
  • 27.03.2023 07:23

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода