Готові до контрнаступу: українські військові закінчили навчання на британських танках Challenger 2

Читати цю новину російською мовою
Готові до контрнаступу: українські військові закінчили навчання на британських танках Challenger 2

Українські військові кілька тижнів проходили навчання в Великій Британії

Українські екіпажі повернулися додому після проходження навчання у Великій Британії на британських танках Challenger 2, які, як очікується, будуть використані у весняному контрнаступі.

Про це повідомило The Guardian.

Британські військові протягом кількох тижнів інструктували український персонал з експлуатації танків та ведення бойових дій, повідомило у понеділок міністерство оборони (МО).

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Українські військові вирушили до Великої Британії невдовзі після того, як у січні британський прем’єр Ріші Сунак оголосив про рішення направити в Україну 14 танків Challenger 2.

Очікується, що українські екіпажі та танки будуть на позиціях до весняного контрнаступу, який готує Україна.

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, який відвідав українські війська під час їхніх навчань у Бовінгтонському таборі в Дорсеті минулого місяця, сказав: «Воістину надихає бачити рішучість українських солдатів, які завершили навчання на британських танках Challenger 2 на британській землі. Ми продовжуватимемо підтримувати їх і робити все можливе, щоб підтримувати Україну стільки, скільки потрібно».

Екіпажі пройшли підготовку, яка включала інструкції з управління, водіння та спільної роботи, а також ефективного виявлення та знищення цілей, йдеться в повідомленні Міноборони.

Окрім 14 британських танків Challenger, Великобританія відправляє Україні 20 бронетранспортерів Bulldog та 30 самохідних артилерійських установок AS-90.

  • 180
  • 27.03.2023 08:03

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода